Van Laar Bloemen & Planten

Home » Van Laar Bloemen & Planten

Portret ondernemer dinsdagmarkt
Opdrachtgever: Enschede Promotie

“Van Laar Bloemen en Planten” is een familiebedrijf en staat al vier generaties op de Enschedese markt. Marco van Laar (50 jaar) staat samen met zijn zoon Thomas (21 jaar) voor het eerst sinds de uitbraak van het Corona-virus in 2020 weer op het Van Heekplein. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Marco vertelt dat de familie al sinds 1898 in de bloemenhandel zit en vanaf 1928 met een kraam op de markt staat, dat is bijna 100 jaar. Overgrootvader Jan ging met paard en wagen op pad, opa Johan kwam na de oorlog met een opgeknapte Bedford, pa Wim nam het stokje over en nu neemt Marco zijn zoon ook weer mee.

Naast bloemen, vaste planten, struiken en palmbomen is er opvallend veel ruimte voor eetbare planten.

Marco: “Dat spul verkoopt op het moment super goed, een indirect gevolg van de Corona-crisis, denk ik. De mensen zijn meer thuis, een moestuintje en het zelf verbouwen van eigen kruiden en groenten is populairder dan ooit”.

Van Laar kweekt veel koopwaar zelf in hun eigen grote kas, vooral de groenten en kruiden. De lijntjes zijn dus kort en daardoor kunnen de prijzen klein blijven. Je vindt de kraam tegenover de ingang Klanderij voor de C&A.

Om terug te gaan naar “ondernemers dinsdagmarkt”, klik hier.