Lody Ge – Indonesische maaltijden & snacks

Home » Lody Ge – Indonesische maaltijden & snacks

De “makers” van de dinsdagmarkt (deel 8)

De heer Lody (67 jaar) is in Indonesië geboren en heeft de Indonesische keuken vanaf zijn 17-de jaar in Nederland aan de man gebracht in zijn restaurant. Sinds 14 jaar staat hij op diverse markten, waarvan drie jaar in Enschede. 

Je kunt er terecht voor een Indische snack, warme lunch of een rijsttafel samenstellen naar wens; koud of warm. Gerechten zoals rendang, saté babi, ajam pedis of tempeh zijn mild of pittig, maar sowieso een smaakexplosie. Wat je ook kiest uit zijn talloze gerechten: je krijgt altijd restaurantkwaliteit voor een zacht prijsje. 

Deze vriendelijke bescheiden man kan overtuigend praten over zijn handelswaar: “Als je eerlijke producten verkoopt, hoef je je niet te verschuilen” zo vertelt hij. “Al mijn gerechten worden door een team van koks in ons restaurant vers bereidt in onze eigen keuken in Eindhoven”. Hij vervolgd: “Ik sta achter mijn producten en wat ik hier verkoop wordt constant getest op smaak en kwaliteit, want ik eet het zelf dagelijks”.

Sinds er in de supermarkt een trend is ontstaan voor kant-en-klare maaltijden, ziet ook hij veel meer tweeverdieners. Qua voedingswaarde zit het ook goed, want de Indonesische keuken heeft veel groentegerechten en ook die zijn vers. De kraam staat vrij centraal op het Van Heekplein. Selamat Makan (smakelijk eten)!

Om terug te gaan naar “Ondernemers dinsdagmarkt”, klik hier.