Subha, Surinaamse gerechten

Home » Subha, Surinaamse gerechten

Het is een vrij nieuwe aanwinst op de dinsdagmarkt en het is er druk. De koning van spicy food “Subha”, met traditionele gerechten uit de Surinaamse keuken, staat sinds 2019 in een rijtje met andere internationale eet-kramen centraal op het Van Heekplein.

Surinaamse roti, wraps, kip- of visgerechten, vegetarisch, falafel, rijk belegde broodjes en exotische drankjes. Desgewenst krijgt je maaltijd een extra zetje met de befaamde hete peper “Madame Jeanette”, maar het kan ook mild. Alles is betaalbaar en vers bereidt met verse groenten als garnering, om direct op te eten, mee te nemen of te laten bezorgen.

Manoi is pas 21 jaar oud (bovenstaade foto zittend op kruk) en direct na zijn afstuderen een jaar geleden begonnen met zijn bedrijf. Hij heeft een grote passie voor broodjes maken, dat heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Zij maakt op de achtergrond de meeste gerechten, kiest de specifiek Surinaamse kruiden etc.

Achter de kraam staan de broer van Manoi en een goede vriend; Presana en Donato. De Surinaamse eetkraam Subha is echt een bezoekje waard. De gerechten zijn authentiek, smaakvol en vers. Ik mocht een ruime portie gerechten meenemen voor twee personen om te proberen en kan het uit eigen ervaring aanbevelen.

Om terug te gaan naar “ondernemers dinsdagmarkt”, klik hier