Nijenhuis Kaashandel

Home » Nijenhuis Kaashandel

De “makers” van de dinsdagmarkt (deel 9)

Je kunt er niet omheen… De rijdende winkel van Kaashandel Nijenhuis is een lust voor het oog. In stijl afgewerkt met hout en boordevol heerlijke kaas-producten, ambachtelijkheid en nostalgie. De zwart-wit foto’s links en rechts in de wagen tonen foto’s van opa Koos en zijn kaaswinkel die in december 1940 op de hoek Oldenzaalsestraat/Bentrotstraat (tegenwoordig cafetaria De Pieper) het ondernemers-avontuur startte.

Ruurd Nijenhuis (50 jaar) is samen met zijn broer Koos (65 jaar) de derde generatie kaashandelaren in de familie. Kaashandel Nijenhuis staat al sinds de jaren ’50 op de Enschedese markt. Ruurd, Deborah (dochter van Koos) en Chris zijn het gezicht van de zaak.

Broer Koos is op de achtergrond in het bedrijf werkzaam. Terwijl Ruurd met een kaas-schaaf een plakje kaas afsnijdt en aan een klant laat proeven vertelt hij: “De Noord-Hollandse kazen worden in ons eigen pakhuis op traditionele wijze in eigen korst gerijpt. We hebben mede daarom veel vaste klanten, waarbij de generaties elkaar opvolgen net zoals bij ons bedrijf”.

Nijenhuis is gespecialiseerd in Noord-Hollandse kazen maar ook voor biologische kazen, geitenkaas, buitenlandse kazen etc. ben je van harte welkom. Je kunt er zelfs een kaasplankje samenstellen om cadeau te geven.

De kraam van Nijenhuis staat midden op het Van Heekplein.

Om terug te gaan naar “Ondernemers Dinsdagmarkt”, klik hier