The Fudge Factory

Home » The Fudge Factory

Het is zonder twijfel de meest opvallende rijdende kraam op de dinsdagmarkt. Het is een Brits feestje; felrode dubbeldekker, de producten (Nougat, Fudge en Truffels), de Britse vlag wappert en vanuit de speakers klinkt lekkere Britse popmuziek, zoals vanmorgen Phil Collins met “Easy Lover”.

De klant vult zelf een papieren zak met Rocky Road Marsmellows, Snickers Truffle, Honey Nut Sundae etc.

Iris Spoolder is 13 jaar geleden begonnen met haar handel, aangestoken door haar man die ook marktkoopman is. Vandaag wordt ze bijgestaan door Justin. Omdat Iris typisch Engelse lekkernijen verkoopt kwam ze op het idee van een dubbeldekker. Dat idee is op de tekentafel uitgewerkt en ze heeft de bus op een trailer laten bouwen.

Alle producten worden nabij Manchester ambachtelijk bereidt in grote koperen ketels. Het resultaat is ook een lust voor het oog en als er iets te vieren is, of je hebt wat goed te maken, dan is het heel erg geschikt om cadeau te geven… maar je mag ze ook zelf opeten.

De dubbeldekker is een nieuwkomer op de dinsdagmarkt. Iris vertelt: “Normaal gesproken staan we op festivals en evenementen, maar door de Corona-crisis zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en we vinden het een geweldige markt”. De kraam zie je van verre en staat voor de Mango.

Om terug te gaan naar “ondernemers dinsdagmarkt”, klik hier