Trouwen

Home » Trouwen

Gefeliciteerd met je trouwplannen!

Een goede trouwfotograaf vertelt het verhaal van je trouwdag.
Het verhaal dat je niet met woorden kan vertellen.


Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom mensen voor ons kiezen en die willen we graag met je delen. Hier vind je alle info die je zoekt over professionele trouwreportages, trouwalbums en onze tarieven. Daarnaast reviews, ons concept en natuurlijk héél veel trouwfoto’s.


Professionele trouwfoto’s

Herinneringen zijn van onschatbare waarde. Je trouwfoto’s gaan een leven mee. Over 50 jaar wil je nog genieten van je foto’s, trouwalbum of vergroting aan de muur. Daarom kies je voor een creatieve beroepsfotograaf die tijdloze foto’s maakt.Een scherpe prijs…

… en toch topkwaliteit leveren? Wij doen het gewoon en zijn de hele dag en begin avond aanwezig voor € 1099,- Je hebt dan ook foto’s van het opmaken, de first look, tot en met de opening van het avondfeest om 20.00 uur ’s avonds. Binnen twee weken ontvang je 400 tot 500 in jullie eigen stijl bewerkte foto’s.Voor het eerlijke bedrag van € 699,- zijn we 3 tot 4 uur aanwezig bij alle belangrijke momenten en ontvang je ca 250 bewerkte foto’s digitaal.

Willen jullie dat de fotograaf alleen de plechtigheid fotografeert? Heb je speciale wensen of ligt de locatie wat verder weg? Dan kunnen we een offerte op maat maken.


Het trouwalbum…

… wordt helemaal ontworpen in jullie stijl. Onze trouwalbums zijn modern, stijlvol en betaalbaar (30 x 45 cm incl opmaak € 399,-). De foto-selectie voor het trouwalbum wordt eerst met het bruidspaar overlegd en je kiest zelf de materialen voor de cover.
Hieronder een handmatig opgemaakt trouwalbum wat je helemaal kunt doorbladeren. Dit album met harde linnen cover heeft een formaat van 45 x 30 cm. Opengeslagen is dat 90 cm breed!

Trouwalbum Arjen & LindaDe details…

We zorgen voor veel close-ups in jullie trouwreportage, omdat ze heel duidelijk een scene of uitdrukking kunnen weergeven.Door regelmatig close-ups te fotograferen krijg je variatie in je reportage en voorkom je “kijk-moeheid”. Ook in het trouwalbum zijn details onmisbaar.Tevreden klanten

Ruud van der Linden Photography staat met een score van 9,8 boven in de top tien trouwfotografen in de regio. Als bedrijf hebben we zelfs een badge verdiend omdat we één van de hoogst beoordeelde bedrijven zijn op het trouwfotografen zoekplatform Trustoo.Geen kleine lettertjes

Jullie krijgen de gemaakte afspraken via e-mail in een duidelijke overeenkomst. Als we een hele dag aanwezig zijn, kun je rekenen op 400 tot 500 zorgvuldig bewerkte foto’s van je trouwdag. We bezuinigen niet op het aantal foto’s en rekenen geen kosten achteraf.Goede voorbereiding

Smaken verschillen. Daarom hebben we in het kennismakingsgesprek voorbeeldreportages met verschillende bewerkingen bij de hand, zodat jullie zelf kunnen aangeven wat jullie mooi vinden.

Hou je van zwart-wit, sepia, bohemian of het dromerige high key, geposeerd of ongedwongen? We zorgen dat je smaak terugkomt in de bewerkte reportage.

Daarnaast houden we het draaiboek bij de hand en een fotochecklist zodat we niets missen. Jullie kunnen genieten van je trouwdag, wij zorgen dat je een prachtige reportage krijgt in jullie persoonlijke stijl.


De traditionele momenten wil je absoluut terugzien in je reportage. Het bruidsboeket wordt weggegooid en gevangen door een vriendin, de trouwauto wordt bewonderd door de kinderen. Het zijn traditionele momenten, die toch elke keer anders uitpakken en verrassend foto-materiaal oplevert.Snelle levering

Je wilt trots zijn op je foto’s; je deelt ze het liefst vandaag nog op facebook en Instagram, gebruikt ze voor bedank-kaartjes, geeft ze cadeau aan je ouders en vrienden of hangt een vergroting aan je muur. We sturen vaak de volgende dag al een kleine preview en leveren de complete reportage binnen 14 dagen af.


Bij ons hoef je voor die doeleinden ook niet te kiezen uit een paar mooie uitschieters. We zijn professioneel, hebben zelden mislukte foto’s en een uitval van minder dan 5% in het onbewerkte materiaal.


Een beroepsfotograaf…

… weet, voor hij op pad gaat, welke stijl jullie aanspreekt. Kies je voor kunstzinnig, of voor foto’s met een knipoog, spontane of journalistieke foto?

Dit portret van Mariëlle Jongmans (Married at first Sight) is gemaakt in de tuin van Groot-Warnsborn, een prachtige trouwlocatie waar de plechtigheid onder haar leiding plaatsvond.Daarnaast zijn er vele stijlen: urban, modern, vintage, bohemian, romantisch, high-key etc.


Professionele apparatuur

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor onze apparatuur. We nemen reserve-apparatuur mee en hebben twee professionele camera, meerdere flitsers en andere apparatuur zoals accu’s, geheugenkaarten etc. We gaan uit van stralend weer maar de apparatuur schrikt ook niet van een (sneeuw)buitje.Ervaring en creativiteit…

…is de sleutel tot succes en trouwfotografie is een echt vak. Door de combinatie van ervaring en een ongedwongen benadering van het bruidspaar, is een goede fotograaf in staat om een prachtige serie te maken tijdens jullie trouwdag.


Waarom 5 minuten lang elkaar aankijken tot de fotograaf zijn camera goed ingesteld heeft? Een goede fotograaf kent zijn camera en heeft genoeg aan een blik of een achtergrond. De compositie is er al, je moet je als fotograaf verplaatsen om hem te zien.


Een creatieve fotograaf zorgt dat de reportage foto’s bevat die wat minder voorspelbaar zijn en waar je langer naar wilt kijken.

Iedereen straalt…

…de hele dag op je trouwdag. We zijn ervaren genoeg om te zorgen dat iedereen zich vrij voelt voor de camera, het bruidspaar én de gasten… jong en oud. Daarom zie je in onze reportages zoveel prachtige blije mensen; bruidspaar, vrienden en familie.

We zijn te gast op jullie trouwdag en jullie zijn het stralend middelpunt. Soms moet de fotograaf even de regie nemen, maar de mooiste plaatjes zijn niet geposeerd.

Je zoekt een fotograaf…

…maar je krijgt bij ons een team, zonder extra kosten. Ciska is partner, assistente/weddingstyliste en Ruud (fotograaf) vormen een team in de trouwfotografie.

Ciska heeft veel ervaring in de modewereld en styling. In de voorbereiding onderhoud ze contact en bespreekt ze het draaiboek en geeft adviezen over de styling. Op de trouwdag is ze op de achtergrond aanwezig voor randzaken en zorgt dat de fotograaf zich volledig kan richten op het maken van de foto’s.

Door haar ervaring in de mode ziet ze de kleine details en zorgt dat jullie er de hele dag perfect uitzien.

Goede voorbereiding…

…zorgt voor een ontspannen trouwdag. Voor de trouwdag heb je regelmatig contact met de fotograaf en assistente.

We uitnodigen jullie graag uit om kennis te maken en stijlen bespreken met meer uitgebreide voorbeeldreportages dan we hier kunnen en mogen laten zien.

Het draaiboek nemen we uitgebreid door zodat jullie op de trouwdag zorgeloos kunnen genieten. Wij zijn in control omdat we weten hoe laat de bruidegom komt, wat onze rol is, welke groepsfoto’s er gemaakt moeten worden etc.

Close-ups van de ringen, de schoenen, de corsages. We gebruiken een checklist om zeker te weten dat alles vastgelegd wordt.

Omdat we gewend zijn om als team samen te werken, krijgen we net dat extra mooie plaatje en zijn we altijd op de plek waar iets te zien is wat jullie (nog) niet zien.

De sfeer proeven…

… en opnieuw jullie trouwdag beleven wanneer je naar je trouwfoto’s kijkt. Het bruidspaar is het stralend middelpunt, maar wat er omheen gebeurt is minstens zo belangrijk en is de omlijsting van het bruidspaar.

Een goede fotograaf heeft ook oog voor de achtergrond en is een regisseur van de gasten.


Alleen zo kun je later de sfeer en emotie van de dag opnieuw beleven; van bruidspaar en gasten.

Om alvast in de stemming te komen is een loveshoot op locatie een leuke manier om aan de fotograaf te wennen. Je hebt dan direct leuke foto’s voor de uitnodigingen of aankondiging op Instagram of Facebook.

De zekerheid van topfoto’s van alle belangrijke momenten: van het opmaken, wanneer de bruidegom arriveert, tot het moment dat jullie de avondgasten ontvangen en jullie de dansvloer opgaan. Dat is een hele geruststelling en een prachtig vooruitzicht