Pascal Voerman, groenten en fruit

Home » Pascal Voerman, groenten en fruit

De “makers” van de dinsdagmarkt (deel 10)

Het is nog maar even na 10.00 uur maar het is er druk. De groenten- en fruitkraam van Pascal Voerman is dan ook een begrip op de Enschedese dinsdagmarkt. Kwaliteit, versheid en service staan hoog in het vaandel. Pascal, zijn vrouw Diandra en 4 vaste krachten staan hun mannetje/vrouwtje achter de immense kraam van 26 meter.

Pascal: “In de winter liggen hier 330 verschillende producten, in de zomer uitgebreid met nog eens 30 seizoensproducten zoals nectarines, kersen en asperges”. De asperges zijn vroeg door de zachte winter en bij Voerman al volop te verkrijgen. Ook fruitmanden en salades doen het goed, met het Medisch Spectrum Twente op een steenworp afstand.

Pascal (42 jaar) is in 2004 begonnen met zijn markthandel en staat op 6 markten. Hij heeft het extra druk deze ochtend omdat zijn vrouw een vrije dag heeft en een collega afwezig is. Toch maakt deze sympathieke ondernemer tijd voor een praatje, helpt een oude dame met inpakken en deelt stukjes fruit uit aan de wachtende klanten.

Hij is met de tijd meegegaan: vier pinapparaten, moderne digitale displays, bakjes met gekoelde salades en veel nieuwe fruitsoorten, vooral de “exoten”. Ook speelt hij in op de groeiende behoefte om thuis te laten bezorgen en de nieuwe trend; fruit op het werk.

Pascal: “Bedrijven krijgen maatwerk; we leveren wekelijks een afgesproken assortiment fruit, wat na evaluatie aangepast wordt aan de behoeften van het personeel”.
De kraam van Pascal Voerman staat op de hoek van het Van Heekplein tegenover The Sting.

Om terug te gaan naar “Ondernemers Dinsdagmarkt”, klik hier