Jacqueline Brunselaar Churros & Nachos

Home » Jacqueline Brunselaar Churros & Nachos

Jacqueline Brunselaar staat sinds 10 jaar op de dinsdagmarkt met haar rijdende kraam “Churros”. Ze komt uit een rondreizende familie die op kermissen en markten stond o.a. met een oliebollenkraam. Haar vader is in een woonwagen geboren en getogen, Zelf woont ze ook in een woonwagen/chalet in Enschede.

y

Jacqueline hielp vroeger al graag mee achter de oliebollenkraam van haar ouders, die in november en december op Winkelcentrum Zuid te vinden is. Ze heeft altijd de wens gekoesterd om op markten voor zichzelf te beginnen met een nieuw product. “Uiteindelijk is dit het geworden en daar heb ik geen moment spijt van”. Ze vervolgt: “Ik wilde echt iets beginnen wat nieuw en een verrijking voor de Enschedese markt is.

De kraam heeft ze samen met een reclamebureau de huidige uitstraling gegeven. Aan de voorkant staat ook de tekst “Jacky’s Churreria”. Jacky verwijst naar de naam van haar dochter, want deze spontane, hardwerkende dame is ook een trotse moeder. Op de zijkanten van de kleurrijke kraam staat uitgelegd wat de oorsprong en traditie van Churros is. De kraam ziet er verder zeer netjes en schoon uit en het ruikt er heerlijk.

Jacqueline vertelt: “Wat oliebollen voor Nederlanders zijn, zijn Churros voor de Spanjaarden. Ze worden zelfs als ontbijt gegeten, met een kop koffie erbij. Het zijn in plantaardige olie gefrituurde deegstengels die bestrooid met poedersuiker, kaneel of chocolade een heerlijke snack voor jong en oud zijn.

Het traditionele recept is door de jaren heen verfijnd en bijgeschaafd door mijzelf en dat is geheim”. Ze heeft ook heerlijke Nachos op de menukaart staan, met salsa of guacemole. Het is dus “Spanje met een vleugje Mexico” op het Van Heekplein. Tegen de dorst kan je ook een frisdrankje , beker Slush-ijs of kop koffie bestellen. De kraam staat voor de Primark.

Om terug te gaan naar “Ondernemers dinsdagmarkt”, klik hier.