In de media

Op deze pagina een kleine greep van projecten waaraan ik mocht meewerken. Zoals de foto hierboven laat zien heb ik voor de stad Enschede en uitgeverijen de fotografie van talloze boeken en magazines mogen verzorgen. Naast fotografie verzorg ik ook videoprodukties, waarbij ik de regie, camerawerk en montage over het algemeen in eigen hand hou.   

 

 

“Ladiesnight Bibelot Borne”

De Ladiesnight bij Bibelot in Borne was een groot succes. Mijn bijdrage was het maken van foto’s van de voorjaarscollectie en een video-impressie van de avond. Hieronder de clipstijl-video van de avond. 

 

“Skyline Enschede als wandbekleding voor Ambulancedienst Oost”

Een foto van de skyline van Enschede in Extreem hoge resolutie, 1 gigabyte! De foto is vijf bij 2 meter afgedrukt en is bedoeld als wandbekleding in de kantine van de ambulancedienst Enschede.

 

“Portret Sabine Uitslag”
Sabine Uitslag was tweede kamerlid voor het CDA en is een echte Twentse. Ik heb dit portret gemaakt, bewust met hoog contrast en stevige schaduw in verband met het item waar de foto voor is gemaakt.

 

“Sanders, de trots van een Twentse supermarkt”

In een maand tijd 200 foto’s aangeleverd voor het afscheidsboek van Sanders Supermarkten. Alle filialen, het distributiecentrum, de vleescentrale en diverse lopende projecten.  Daarnaast heel veel mensen geportretteerd die hebben gewerkt voor de supermarktketen, van onderhoudsmedewerkers tot de directie, van reclamemensen tot leden van de raad van bestuur. Opdrachtgever: Uitgeverij “Geen Blad Voor De Mond”.

Herkenbare details voor klanten van Sanders komen vaak voorbij in het gebonden boek.

 

“Time-lapse Enschede”

Een time-lapse geeft een hele andere kijk op het leven. Onderstaande time-lapse van Enschede zit boordevol herkenbare plekken van de stad. 

 

“Welkomstmagazine Gemeente Enschede”

Voor dit een item over shoppen in Enschede op pad in het centrum van de stad.

Het welkomstmagazine is een initiatief van Enschede Promotie en is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Enschede. Het bevat informatie over uitgaan, recreatie, winkelen etc. in de mooie studentenstad Enschede. Nieuwkomers in de stad krijgen dit gepersonaliseerde magazine in de bus met op de omslag hun eigen voornaam. Omdat ik de foto’s mocht maken kreeg ik een gepersonaliseerd exemplaar. Hieronder een pagina uit één van de magazines waar ik de foto’s voor heb gemaakt.

 

De sfeer op één van de bekendste pleinen van Enschede vastleggen. Het krijgt in deze video een hele aparte twist door het samenspel van een muzikant op het plein en een grote songfestival-hit.

 

 

“Tentoonstelling op de Oude Markt”

Een tentoonstelling van een aantal foto’s op de Oude Markt in Enschede. Alle foto’s zijn herkenbare stadsbeelden of van bekende Enschedeërs. 

“Enschede Marathon”

Finishfoto van de Enschede Marathon 2016, vanuit kikvors-perspectief.
De cameraman filmt mij terwijl ik een foto van hem maakt en van de winnares.

 

” Van foto tot kunstwerk”

Arend Kerkhof, zittend portret bij de fontein van Kruispunt de Graaff in Enschede.

Bovenstaande foto heb ik in 2013 gemaakt van de inmiddels overleden stadszwerver Arend Kerkhof. Deze man werd heel vaak door mensen gefotografeerd vanwege zijn fotogenieke uitstraling. Kunstenaars Huub Filart en Sandra van Wezel hebben mijn foto gebruikt als onderdeel van een project om saaie elektriciteitskastjes om te vormen tot vrolijke schilderijen met bekende Enschedeërs in de hoofdrol. 

Even op de foto met de kunstenaars Huub Filart en Sandra van Wezel, terwijl ze bezig zijn met het project.
180 gradenfoto van het nieuwe straatbeeld.