Jullie trouwdag en de weg daar naartoe.

Deze foto is gemaakt tijdens een “Loveshoot” in de Hofstraat, Enschede. Tegenwoordig kiezen steeds meer bruidsparen voor deze hippe stijl.

Stap 1: kennismaking

Jullie trouwdag moet een zorgeloze dag zijn. Ten eerste spreken we een keer af om jullie wensen te bespreken. We hebben veel ervaring als team in de bruidsfotografie. “Het team” bestaat overigens uit mijn partner Ciska en ik zelf. Ciska is met haar jarenlange ervaring in de mode en haar organisatie-talent van onschatbare waarde.  Ze regelt de randzaken, ziet elk kraagje, knoopje, loshangend draadje etc in de groepsfoto’s, zorgt dat groepjes klaarstaan als er groepsportretten gemaakt worden en zorgt dat ik al mijn spullen binnen handbereik heb. Ik kan mij volledig op de fotografie richten. In het eerste gesprek vertellen we jullie alles wat jullie willen weten over ons succesvolle concept en kunnen jullie je wensen bespreken. Ook geven we je een lijst met vragen mee naar huis over de dagindeling, telefoonnrs van jullie en de ceremoniemeester en vragen je of jullie een stijl willen kiezen.

Meer weten over stijlen in de bruidsfotografie? klik op bovenstaande knop.

Enkele weken voor de trouwdatum nemen we de vragenlijst door en bespreken de laatste details (stap 3). Een weddingplanner is eigenlijk niet nodig, dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

 

Stap 2: Loveshoot

Dit stel leerde elkaar kennen op de Universiteit Twente. Een mooie locatie voor een loveshoot.
Hetzelfde stel, maar nu tijdens het zetten van de handtekening op de trouwdag. Locatie: de Engelse tuin van het Wapen van Beckum

Onze ervaring heeft ons geleerd dat het een goed idee is om voor de trouwdatum, op locatie een loveshoot te doen. Zo bouw je een band op met elkaar en je went aan een grote camera voor je neus. De foto’s worden meestal gebruikt in het trouwkaartje, soms om de trouwplannen openbaar te maken op social media. Wij doen dit echt gratis omdat het een gevoel van zekerheid geeft als je weet hoe we werken en dat komt de trouwreportage ten goede.

 

Stap 3: afspreken voor de laatste details.

Vooral als bruidsmeisjes nog jong zijn, zijn ze moeilijk te regisseren en niet de hele dag beschikbaar. Voor alles is een oplossing. We helpen jullie graag met het plannen van de laatste details.

Als we enkele weken voor jullie trouwdag nog een keer afspreken, bespreken we de laatste details. De stijl die jullie mooi vinden, krijgt vaste vormen. Ciska wil graag meer weten over de groepsportretten. Een lijstje met namen kan handig zijn om verschillende groepen bij elkaar te krijgen en niemand over het hoofd te zien. Wie moet met wie op de foto, zijn er mensen die van ver zijn gekomen die extra aandacht verdienen, hoe laat komt het bloemstuk of kapper en is er een mogelijkheid om bij regen elders foto’s te maken in een binnenlocatie etc etc.? Er zijn altijd zaken die voor ons belangrijk zijn, maar waar jullie absoluut niet mee bezig zijn. Zo kunnen vrienden iets georganiseerd hebben waar jullie niets van weten. In het laatste gesprek moet de basis gelegd worden voor een dag die voor jullie zorgeloos en ontspannen verloopt,  en voor ons is dat eigenlijk niet anders.

 

Stap 4: De trouwdag

Op de grote dag zijn we de hele dag dicht bij jullie. Meestal is iedereen in huis druk met zichzelf en dan is het fijn dat Ciska de details niet uit het oog verliest en in dit geval de jurk nog iets aanpast. 

Hoe fijn is het om zorgeloos je trouwdag te beleven en dat terug te zien in een prachtige reportage. We hebben alles goed voorbereid, we zijn de hele dag voor jullie beschikbaar en kunnen al aanwezig zijn als de kapper er is. Niet geposeerde foto’s zijn vaak het mooist. Als de bruid het bloemstuk krijgt, of wanneer de bruidegom onderaan de trap staat te wachten tot hij voor het eerst zijn bruid in de bruidsjurk ziet; het zijn waardevolle momenten die (mits goed vastgelegd) hele mooie herinneringen voor later zijn. Dat is wat we al jaren succesvol en met veel passie doen. 

 

Wij gebruiken camera’s en lenzen uit het professionele segment van Canon. De combinatie van camera en lens is exact hetzelfde als de huisfotograaf van Barack Obama doorgaans gebruikt.

Pete Souza, de huisfotograaf van Barack Obama heeft dezelfde set camera’s en lenzen die ik gebruik vanwege de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de apparatuur.
Voor een bruidsreportage neem ik twee vrijwel identieke camera’s mee met verschillende lenzen uit de professionele lijn van Canon. Het zal waarschijnlijk niet gebeuren maar mocht er één crashen dan is er altijd een tweede fullframe camera.