In de media

Op deze pagina een kleine greep van boeken, brochures, opdrachten, tentoonstellingen etc. waar ik aan mocht meewerken.  

“Welkomstmagazine Gemeente Enschede”

Het welkomstmagazine is een initiatief van Enschede Promotie en is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Enschede. Het bevat informatie over uitgaan, recreatie, winkelen etc. in de mooie studentenstad Enschede. Nieuwkomers in de stad krijgen dit gepersonaliseerde magazine in de bus met op de omslag hun eigen voornaam. Omdat ik de foto’s mocht maken kreeg ik een gepersonaliseerd exemplaar. Hieronder enkele pagina’s uit het magazine.

“Enschede Marathon”

Finishfoto van de Enschede Marathon 2016, vanuit kikvors-perspectief.

Soms moet je als fotograaf verder gaan waar anderen afhaken om onderscheidend te zijn. Bij deze finishfoto van de Marathon van Enschede stond ik tussen ca 30 fotografen en toch weet de winnares mij te vinden en kijkt me lachend aan. Dat is deels geluk, maar het heeft ook te maken met onderscheidend zijn in je performance als fotograaf. Hieronder staat een foto van hoe de motor-camera van TV-oost mij zag, op het moment van de finish. Achteraf een lachwekkend tafereel maar het is ook veelzeggend. Achter de camera vergeet ik de wereld om me heen en focus me voor 100% op het maken van een perfect plaatje.

 

 

” Van foto tot kunstwerk”

Arend Kerkhof, zittend portret bij de fontein van Kruispunt de Graaff in Enschede.

Bovenstaande foto heb ik in 2013 gemaakt van de inmiddels overleden stadszwerver Arend Kerkhof. Deze man werd heel vaak door mensen gefotografeerd vanwege zijn fotogenieke uitstraling. Kunstenaars Huub Filart en Sandra van Wezel hebben mijn foto gebruikt als onderdeel van een project om saaie elektriciteitskastjes om te vormen tot vrolijke schilderijen met bekende EnschedeĆ«rs in de hoofdrol. 

Even op de foto met de kunstenaars Huub Filart en Sandra van Wezel, terwijl ze bezig zijn met het project.
In deze 180 gradenfoto is te zien hoe een saaie grijze kast het straatbeeld verfraaid heeft.